Na web stranici mastnak.si koristimo kolačiće prvenstveno kako bi poboljšali djelovanje stranice i pružali vam što ugodnije korisničko iskustvo.
Uz daljnje korištenje prihvaćate korištenje kolačića.

Ostale zanimljivosti

Sve što trebate znati o sigurnim vratima

U razvoju samonosivih kliznih vrata mi smo pratili zahtjeve europskog standarda EN 13241-1: 2003+A1: 2011 tako da su gornji i donji vodeći profil vrata namjerno dizajnirani kako bi spriječili potencijalne ozljede na rukama.
Čak i u razvoju krilnih vrata mi smo proizlazili iz zahtjeva istog europskog standarda pa stoga kvaka na vratima ima adekvatno odmicanje prema graničniku vrata (važi za vrata linije V-line) kako bi spriječili potencijalne ozljede na rukama.

 

Gabion

Kao gabion podrazumijeva se košara ispunjena kamenjem i daje izgled kamene masivne ograde. Njime možemo nadomjestiti ogradu ili stup vrata, naglasiti originalnost i uljepšati okolinu. Širina je 85 cm, konstrukcija je izrađena od aluminija.

 

Kosi oblik dvorišnih vrata

Teren u nagibu i kosine za nas ne predstavljaju nikakav problem. Proizvodimo i također montiramo  kosu konstrukciju dvorišnih vrata koja omogućuje otvaranje i zatvaranje na neravnim površinama.

 

Bojenje aluminijskih elemenata u različite nijanse boja

Ograde i vrata od aluminija sastoje se od raznih elemenata kao što su letve, šipke, okviri, ručke, stupovi ... Komponente možemo odvojeno obojiti u bilo koju nijansu boje prema Vašim željama. To znači da su stupovi ograde obojeni drugčijim bojama kao što su letve i slično.

 

Drveno plastični kompozit

Mi smo jedini slovenski ponudilac ograda i dvorišnih vrata koji su izrađeni od drveno-plastičnog (skraćeno ga nazivamo ECO). Izrađen je od ostataka u šumsko drvenoj proizvodnji i od umjetne mase.
Njegove prednosti su da sta izgled i opip usporediva sa prirodnim drvom pa stoga njime možemo trajno zamijeniti materijal s kratkim životnim vijekom. Materijal je otporan na vanjske utjecaje, vlagu, ne trune, savija se kao drvo i ne treba zaštitu sa uljem ili bojenjem.
Zbog odličnih svojstava materijala mi vam nudimo jamstvo od 5 godina na postojanost boje drveno-plastičnog kompozita.

 

Drveno-plastični kompozit kao fasadna obloga

Kao poboljšanje odnosno zaštitu fasade naša vam tvrtka može kao fasadnu oblogu ponuditi letve od drveno-plastičnog kompozita (eko letve) zajedno s montažom. Fasadna obloga nema samo zaštitnu funkciju nego također djeluje dekorativno. Možete birati između dvije boje eko letva: smeđa i antracit siva.

 

Panelna vrata kao rješenje za odvoz otpada

Razvili smo rješenje za jednostavan način pripremanja kanta za smeće za njihov odvoz. Sustav odnosno vrata okrenu se za 180˚ i na taj način prebace predmet iz unutarnje na vanjsku stranu dvorišta.