Na web stranici mastnak.si koristimo kolačiće prvenstveno kako bi poboljšali djelovanje stranice i pružali vam što ugodnije korisničko iskustvo.
Uz daljnje korištenje prihvaćate korištenje kolačića.

Perforacija na ogradi

Nudimo vam pravo rješenje za vaš individualni izgled!

Puni aluminijski lim možemo perforirati u različite uzorke za koje je karakteristično da pružaju prozračnost, ali i zadržavaju određenu mjeru privatnosti.

Različiti uzorci mogu se reproducirati na čitavoj ogradi i vratima ili samo na određenoj letvi I-profila.

Površine prezentirane na fotografijama prikazuju samo dio bogate palete dostupnih dekora.

 Na puni lim perforiramo tipski uzorak u obliku trave ili neki drugi uzorak po želji klijenta.

Uzorak TRAVA nastao je u suradnji s dr. arh. Tino Demšar, koja je kreirala uravnoteženost i savršenstvo te time ispunila našu i vašu potrebu za dodatnim novim uzorcima.

Riječi arhitektice:

„Uzorak je nastao kao odgovor na razmišljanje kako na dvodimenzionalnom (2D) mediju metalne ploče kreirati trodimenzionalni dojam (3D). Među mnogim biljkama koje volim, ukrasne trave su mi možda čak najdraže kod dizajniranja vrtova. Razlog je njihovo kretanje zajedno s vjetrom. Kada ukrasne trave sadimo u većim skupinama, posebno sortu koja je prikazana u motivu ograde, na vjetru se sve trave usklađeno kreću u istom smjeru. Trave tako na vjetru stvaraju valove gotovo kao more. 

Za motiv je kao polazište uzeta moja najdraža ukrasna trava Kineski šaš, latinsko ime Miscanthus sinensis gracillimus, koja posebno elegantno raste u obliku vaze. Zbog apstrakcije karakterističnog oblika – dugih krivulja pojedinih listova, motiv djeluje lagano. Duge i tanke linije Kineskog šaša u motivu ograde prikazane su u tri različite veličine izreza površine i u tome je tajna trodimenzionalnog izgleda. Kao što stvari iz blizine izgledaju veće, a iz daljine manje, tako su i krivulje trava iscrtane različito velikim točkama proreza. A kao „točka na i” igra „blizu – daleko” stvorena prorezima različite veličine u ogradi, suptilno se odražava i u sjeni koju ograda baca na ostale površine.”

dr. arh. Tina Demšar, univ. dipl. inž. kraj. arh., ZAPS KA-1996 
+386 51 215 200 
www.atelje-onkraj.si 
www.facebook.com/ateljeonkraj/
www.instagram.com/atelje_onkraj/

 

Kada klijent želi vlastiti uzorak, od naše tvrtke dobiva grafički prikaz lima u dwg formatu. Klijent zatim na taj grafički prikaz umeće svoj uzorak i grafički prikaz vraća u istom dwg formatu.

Više o tome: https://www.mastnak.hr/iskanje/vz

 Na letvu I-profila možemo perforirati tri uzorka: čipka, rupičasti uzorak i mreža.

Više o tome: 

https://www.mastnak.hr/izdelek/249-H-line-ALU-I-15

https://www.mastnak.hr/izdelek/256-H-line-ALU-I-15-7

https://www.mastnak.hr/izdelek/261-H-line-ALU-I-15-3